در سال گذشته میلادی ۲۰۰ نفر ازجمله فعالان محیط زیست، محیط بانان و جنگلبانان جان خود را برای دفاع از محیط زیست و منابع طبیعی از دست دادند که سه نفر از این افراد ایرانی هستند.
سازمان دیدهبان جهانی (Global Witness) در گزارشی که چند روز قبل منتشر کرده سال ۲۰۱۶ را به دلیل کشته شدن ۲۰۰ مدافع محیط زیست و منابع طبیعی، تلخترین سال برای فعالان و حافظان محیط زیست معرفی کرده است.
در گزارش این سازمان آمده که در سال ۲۰۱۶، مجموعا ۲۰۰ نفر از ۲۴ کشور جان خود را برای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی در مقابل تخریب ها، تصرفات، آلودگی توسط صنایع آلاینده، شکار غیرمجاز و قاچاق حیات وحش و چوب و … از دست دادهاند. این درحالی است که در سال ۲۰۱۵ این تعداد ۱۸۵ نفر از ۱۶ کشور بود.
تقریبا ۴۰ درصد از کشتهشدگان سال ۲۰۱۶ افراد جوامع بومی در کشورهای مختلف بودهاند.
با وجود اینکه پیگیری برای یافتن علل کشته شدن افراد دشوار است، این سازمان میگوید شواهد محکمی دارد که دستکم ۴۳ نفر از این فهرست فعالان محیط زیستی بوده اند که توسط نیروهای پلیس یا ارتش کشته شدهاند.
از سوی دیگر ۵۲ نفر از کشتهشدگان نیز نیروهای رسمی حفاظت از طبیعت شامل جنگلبانان و محیطبانان بودهاند.
در این فهرست، برزیل با ۴۹ نفر در صدر جدول قرار دارد، کلمبیا با ۳۷ نفر و فیلیپین با ۲۸ نفر در رده دوم و سوم قرار دارند و پس از آنها هندوستان (۱۶)، هندوراس (۱۴)، نیکاراگوئه (۱۱) و جمهوری دموکراتیک کنگو (۱۰) کشورهای دیگر این فهرست هستند.
«محمد دهقانی» و «پرویز هرمزی» (محیطبانان منطقه حفاظتشده گنو هرمزگان) و «منوچهر شجاعیان» (محیطبان پارک ملی بمو استان فارس) افراد ایرانی این فهرست هستند.
اما در این فهرست نامی از «فضلالله علیپور» جنگلبان شهرستان نور که در هفتم خرداد ۱۳۹۵ حین انجام ماموریت به شهادت رسید، به چشم نمیخورد.
با محاسبه شهید فضلالله علیپور تعداد افرادی که در ایران در راه حفاظت از طبیعت کشته شده اند چهار نفر می باشد.
———————
ترجمه و تنظیم توسط کانال تلگرام کافه حیات
برچسب ها: پارک ملی بمو, پرویز هرمزی, جنگلبانان, حیات وحش, سازمان دیدهبان جهانی, شکار غیرمجاز, فعالان محیط زیست, محمد دهقانی, محیط بانان, محیط زیست, منابع طبیعی, منطقه حفاظتشده گنو